Διαφήμιση

Σύλλογος Κυπρίων Ρόδου - Νέα Ανακοινώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ 1974

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ !!!

22 Ιουλίου και ώρα 19:00 παλαιά πτέρυγα Νεστορίδειου εκδήλωση αφιερωμένη στους αγνοούμενους της Τουρκικής εισβολής
Θα τιμηθούν αγνοούμενοι που έχουν σχέση με την Ρόδο (Νικολάου Κύπρος-Στεργενάκης Γεώργιος-Τουρουρού Παναγιώτης-Τουρουρού Γεώργιος) Θα παρίσταται ο Επίτροπος Πρoεδρίας της Κύπρου κος Φώτης Φωτίου.

23 Ιουλίου και ώρα 09:45 Επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού
Επιμνημόσυνη δέηση για τους ηρωικούς νεκρούς του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής του Ιουλίου του 1974. Ομιλητής θα είναι ο Επίτροπος Πρόεδρος της Κύπρου κος Φώτης Φωτίου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

 

Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Δήμος Ρόδου

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
 
Σας περιμένουμε στην εκδρομή που θα γίνει στον Αγ.Γεώργιο Παστίδας και σας προσφέρουμε την κυπριακή μας σούβλα.
Εσείς φέρτε τη σαλάτα ,τα ποτά τα γλυκά και φυσικά το κέφι σας. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τη Τετάρτη 7 Ιουνίου στα μέλη του Δ.Σ για να υπολογίσουμε το κρέας μας.
 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
 
 
alt
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

alt

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012  ετελέσθη  εις το ιερο Ναό του Ευαγγελισμού προισταμένου του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κύριλλου μημόσυνο για τους πεσόντες κατα τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 Επιμνημόσυνο λόγο  εξεφώνισε το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λουκας Λουκαίδης .

 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε   στη κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου ΠΛΑΖΑ επετειακή γιορτή με κεντρικό ομηλιτή την Λέκτορα του πανεπιστημίου Αιγαίου κα Λουιζα Χριστοδουλίδου σε ενα πατριωτικό λόγο ,μεστό περιεχομένου που καταχειροκροτήθηκε απο τους παρευρισκομένους.

 

Στη συνέχεια εγινε η απονομή ματαλλείου στο ιδρυτικό επίσις μέλος του Συλλόγου Σωκράτη Χριστοδουλίδη που απεστάλει απο το Σύνδεσμο καταδρομέων Κύπρου για την συμμετοχή  του στις μάχες της Κοφίνου τον Νοέμβριο του 1967 με την ιδιότητα του λοχία καταδρομέα.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου  Μιχάλης Χριστοδουλίδης απένειμε τιμητικά Διπλώματα στα ιδρυτικά μέλη που ησαν:

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ,ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ-ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΥ, ΔΕΣΠΩ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΒΟΥΗ,ΛΟΥΚΑ ΛΟΥΚΑΙΔΗ,ΣΩΚΡΑΤΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ , ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΙΤΑΝΗ. 

Συγκινητική στιγμή  υπήρξε οταν επεδόθη το τιμητικό δίπλωμα στο γυιό του  αποθανόντος επίσις ιδρυτικού μέλους ΑΝΔΡΕΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ .

 

Αξιοσημείωτη στιγμη της εκδήλωσης ηταν οι απαγγελίες  απο την Βάσω ΜιχαλαρέαΝικόλα Μειτανή, και τους Κύπριους φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Πετρακη, και Χριστο Κωνσταντίνου.

 

Χορηγος της εκδήλωσης ηταν η MARFIN ΛΑΙΚΗ.

 

Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο 

 
Περισσότερα Άρθρα...
Διαφήμιση