Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια).
Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο που τυλίγουμε τα κουπέπια (ντολμαδάκια).
Ψήνονται πάντα στη σχάρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πάνα είναι ο ασπρος λιπώδες ιστός του γουρουνιού θα τον βρείτε συνήθως κατεψυγμένο. Στην Ελλάδα τον ξέρετε σαν μπόλια. Εμείς στην Κύπρο έχουμε και φρέσκο. Ρωτήστε τον κρεοπώλη σας.
Άλλη μία κυπριακή συνταγή φτιαγμένη από κόκκινη κολοκύθα.
Συστατικά
ΖΥΜΗ
3 φλ.αλεύρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
1/2-3/4 κιλού Κολοκύθι κόκκινο
1/2 φλ. πληγούρι
3/4 φλ. ελαιολαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. σταφιδες
1-2 κ.γ κανέλα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο.
Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα μ' ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) απο τη γέμιση στο κέντρο.
Διπλώνουμε γυρνόντας λίγο την άκρη του φύλλού προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται στην κατάψυξη ψημένες και 1-2 μέρες εκτός ψυγείου...
Λίγα μυστικά ακόμα