ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥ

Συστατικά

  • 4-6 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 χαλούμι
  • 200-250γρ. φρυγανιά αλεσμένη
  • 2-3 κουταλάκια κάρυ
  • λάδι

Οδηγίες

  1. Αφού έχουμε καθαρίσει καλά και πλύνει τα φιλέτα, βουτάμε το καθένα στο λάδι, ώστε να έχει λαδωθεί καλά όλη η εξωτερική επιφάνεια.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε τα φιλέτα μέσα στο δοχείο με το χαλούμι και τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε με τα χέρια, για να κολλήσει όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποσότητα από το μίγμα πάνω τους.
  3. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί στο οποίο έχουμε ρίξει ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε από πάνω το μίγμα που έχει περισσέψει.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 1/
  5. Τρίβουμε το χαλούμι, προσθέτουμε τη φρυγανιά και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά σε βαθύ δοχείο.
  6. 2 ώρα, στους 180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αλάτι δε βάζουμε φυσικά γιατί είναι αλμυρό το χαλούμι και θα μας βγει το φαγητό λύσσα. Συνήθως μαγειρεύω αυτό το φαγητό μαζί με άλλα όταν έχω τραπέζι στο σπίτι, αλλά το έχω δοκιμάσει και για μεσημεριανό μαζί με πατατούλες στο ίδιο ταψί και είναι τέλειο. Πασπαλίζω και τις πατάτες με το μίγμα και τα ψήνω μαζί. Προσέξτε μη βάλετε στο ταψί σας πολύ λάδι γιατί έχουν και τα κοτόπουλα και θα γίνει πολύ λαδερό το φαγητό. Τέλος, να αναφέρω ότι η ποσότητα του κάρυ ποικίλει ανάλογα με τα γούστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο ή περισσότερο.