ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΛΙΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ

Ελίτσες, μικρές και μυρωδάτες, που τρώγονται και σαν τσίμπημα.

Τι χρειαζόμαστε:
  • 1/2κιλό τσακιστές ελιές (πράσινες σχεδόν άγουρες, χτυπημένες με πέτρα ή χαραγμένες με μαχαίρι)
  • 1λεμόνι χυμός
  • 1-2φετούλες λεμόνι
  • 1-2μικρές σκελίδες σκόρδο
  • 1φλιτζάνι του ελληνικού/κυπριακού καφέ λάδι
  • 2κ.σ. ξερό κόλιανδρο (κουμπάκια)

Πως το κάνουμε:

  1. Ξεπλένουμε καλά τις ελιές.
  2. Κόβουμε το σκόρδο σε ροδελίτσες.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  4. Αφήστε τις ελίτσες μια μέρα έτσι για να απορροφήσουν τα υγρά.
  5. Σερβίρετε τις δροσερές, αφού τις έχετε βάλει για μια ώρα περίπου στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ελίτσες διατηρούνται μέχρι και μια βδομάδα εκτός ψυγείου, αν δεν έχει πολύ ζέστη. Στο ψυγείο διατηρούνται περισσότερο, αλλά δεν το προτιμώ γιατι παγώνει το λάδι.