Ελιοπιτάκια
Συστατικά
Ζύμη
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. baking powder
- 235 γρ. λάδι
- 400 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2 ½ - 3 ποτήρια ελιές μαύρες (χωρίς κουκούτσια και κομμένες κομματάκια)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο ξερό
- λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Σε μικρή λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Σε άλλη λεκάνη, αφού ρίξουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, δημιουργούμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε όσο χυμό πορτοκαλιού χρειάζεται ώστε να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο, κόβουμε ορθογώνια κομμάτια (αναλόγως πόσο μεγάλα τα θέλουμε), βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, και τα τυλίγουμε σε ρολό.
- Βάζουμε τα ελιοπιτάκια σε αλάδωτο ταψί και αφού τα αλείψουμε με κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι πήραν ένα ρόδινο χρώμα.