Κολοκοτές
Άλλη μία κυπριακή συνταγή φτιαγμένη από κόκκινη κολοκύθα.
Συστατικά
ΖΥΜΗ
- 3 φλ.αλεύρι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
- 1/2-3/4 κιλού Κολοκύθι κόκκινο
- 1/2 φλ. πληγούρι
- 3/4 φλ. ελαιολαδο
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. σταφιδες
- 1-2 κ.γ κανέλα
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
- Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο.
- Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα μ' ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) απο τη γέμιση στο κέντρο.
- Διπλώνουμε γυρνόντας λίγο την άκρη του φύλλού προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται στην κατάψυξη ψημένες και 1-2 μέρες εκτός ψυγείου...